Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Активно учење/настава 1: базични ниво у нашој школи

Активно учење/настава 1: базични ниво у нашој школи

На предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја и начелнице ШУ Чачак, Слађане Парезановић, ОШ „Марко Пајић“, Вича одабрана је да се у њој одржи целовита АУН обука, базични ниво, у периоду од  8. до 10. септембра  2017. године. Поносни смо што је баш радницима наше школе омогућено стицање нових знања и вештина којима се унапређује настава.

Основни циљ обуке је да се кроз усавршавање наставника за примену  метода наставе и учења обезбеди подршка за професионалну праксу, а тиме и утиче на подизање квалитета знања ученика и успешност наставног процеса.  Планирано је да се ефекти примене метода у наредном периоду прате, а да се на наредом сусрету са предавачима, на следећем нивоу обуке, исти и анализирају.

Ову  обуку финансијски подржава KulturKontakt Austria, а реализатор семинара је Образовни Форум из Београда. Инструкторке које су водиле базични АУН семинар у нашој школи,  биле су Јелисавета Вилотић, психолог из Београда и Радмила Крстевска, педагог из Пожаревца. Теме којима смо се бавили на тродневној обуци су:

  1. Активно учење: Зашто и како?
  2. Настава и учење: међусобни односи и функције
  3. Положај ученика у наставном процесу дете или ученик
  4. Активности и улоге наставника у активном учењу
  5. Методе наставе/учења
  6. Едукативна радионица
  7. Циљеви образовања и активно учење
  8. Природа школских предмета наспрам облика наставе/учења
  9. Активно учење и реални услови школске праксе сад и овде
  10. Сумирање и најава следећег корака

Са задовољством можемо рећи да је време које смо одвојили за овај семинар квалитетно  искоришћено. Љубазност и стручност предавача, креативне радионице, активно учешће свих присутних, стечена знања и дружење остаће оно по чему ћемо памтити протекле дане.

Драго нам је што смо за време обуке угостили колеге из основних школа у Горачићима, Гуче, Лучана и Каоне.

Маријана Стефановић

 

 

 

 

0 Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*