Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Дечја недеља од 3. до 9. октобра 2022. године

Дечја недеља од 3. до 9. октобра 2022. године

Сваке године у октобру одржава се седмодневна национална манифестација Дечја недеља у Републици Србији. Циљ ове манифестације је да се укаже на положај, заштиту и права деце. Образовне институције, социјални и здравствени центри на најкреативнији начин са децом обележавају Дечју недељу.

Разним активностима деце, показивању њихових способности и талената улепшавају ову недељу, посвећену баш њима, ДЕЦИ.

Ове године ословљена је слоганом „Шта детету треба да расте до неба?“

У нашој школици, издвојено одељење у Доњем Дупцу, ову недељу смо обележили разним активностима: читању, рачунању, разговору, дружењу, игри и спортским активностима. Када нас време није служило, читали смо, играли друштвене игре, писали и цртали на табли и прочитали Буквар дечијих права. Такође, било је и дана када смо време проводили на полигону играјући фудбал (омиљен спорт ученика).

Најлепше нам је било последњи дан. Провели смо дивно време са вршњацима, учитељицама и директорком школе у Вичи. Време смо искористили за упознавање и дружење, а затим су уследиле такмичарске игре. Ученици су се поделили у две екипе, Асови и Лавови. Деца су се такмичила, навијала, смејала и све то је на крају било награђено аплаузима и захвалницама за победу на кросу „Трка за срећније детињство“. Директорка школе је уручила захвалнице победницима. Међу њима је било и наших ђака из Доњег Дупца. Након честитања, уследило је слатко послужење зачињено дечијим осмесима и радошћу. Ову недељу деца су испратила са пуно утисака, искуства и стечених нових пријатеља.

Драгана Радичевић

0 коментара

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*