Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Дечја недеља од 4. до 10. октобра

Дечја недеља од 4. до 10. октобра

Поводом Дечје недеље која се у целом свету обележава од 04. октобра, одлучили смо да децу, али и њихове родитеље, наставнике, васпитаче, тетке, тече, баке и деке подсетимо на права која деца имају, а која су установиле Уједињене нације.

Знамо да се већина одраслих труди да сва ова права поштује, да знају да и дете има право да мисли и своје мишљење изнесе, али није лоше тога се с времена на време подсетити, а Дечја недеља је, чини нам се, одличан тренутак за то, управо због тога што је и настала да би се очувала и надоградила права која имају најважнија бића на планети – наша деца!

Дечја недеља  је обележена под слоганом, чија инспирација су стихови песме Дете, нашег великог песника Љубивоја Ршумовића „ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ, ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ!“

Почетак Дечје недеље смо започели са упознавањем и подсећањем на ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ и њен значај. Деца су са великом пажњом и интересовањем учествовала у разговору.

Најмлађи ученици, су постали чланови Дечјег савеза, носе беџеве – Ђак првак.

Организовали  смо „Јесењу ревију костима“, сви костими су били лепи, ученици су уложили  много труда и маште у њиховој изради. Најлепша три костима, по гласању ученика сунаграђена, а остали су похваљени.

Ученици су са осмехом и групним загрљајем испратили ову недељу уз обећање да ће поштовати своја права, као и прва својих другара, да их неће заборавити ни када постану одрасли људи.

Драгана Радичевић, учитељица

0 Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*