Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Фестивал науке

Фестивал науке

Наша школа је 7.12.2014. године била у прилици да са осталим школама из општине посети ОСМИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ који се одржао у Београду од 4. до 7. децембра. То је највећа научно-популарна манифестација у региону. Слоган фестивала је „Све је могуће“. То је својеврсна промоција науке и образовања. Догађај се одиграо на три локације: „Цептер експо центар“, „Студентски културни центар“ и „Галерија Народне банке Србије“. Локације су саме по себи ексклузивне.

Прво смо обишли поставку у Цептер експо центру. Ту смо имали прилику да видимо више од тридесет поставки са узбудљивим експериментима и изложбама. Неке од поставки које су се свиделе деце су:

КРУЖИ, КРУЖИ, ЗАОКРУЖИ –  прича о кружењу воде у природи,

ОД РОБОТА ДО РАЗУМА – андроидни робот који верно опонаша биолошки систем (пева, игра),

ИЗРАДИ СВОЈ ГРАД – креирање идеалног града (улице, паркови, зграде, тротоари),

ДОБРО ДРВО,

ПУТ У СРЕДИШТЕ ЗУБА.

Деца су могла да погледају кроз микроскоп, телескоп, 3-Д наочаре, да експериментишу у „експертинејдери зони“, да виде модел острва, вулкана, да открију како ради клатно, како изгледа видљиво магнетно поље… То све доказује да наука није досадна.

СКЦ је позорница за најбоље научно-забавне шоу програме и представе из читаве Европе.

Ове године је Француска, земља партнер, па смо могли да посетимо „ФРАНЦУСКИ НАУЧНИ КАФЕ“. Интересантне радионице су: „Деликатесна хемија“, „Прича новца за основце“.

После обиласка ових локација имали смо слободно време које су деца искористила да ручају у популарном McDonalds ресторану. Након тога обишли смо друга Стефана Спасојевића који лежи на Ортопетској клиници на Бањици-било је то дивно изненађење за њега.

Дан је био динамичан, леп, узбудљив. Надамо се да ћемо и наредних година имати прилику да посетимо ову манифестацију и видимо и доживимо биологију, физику, хемију, географију, математику,…на други начин.

Професор географије,

Биљана Ђурић

 

0 коментара

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*