Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Како смо обележили школску славу…

Како смо обележили школску славу…

Упркос неповољној епидемиолошкој ситуацији, ево већ коју годину за редом, потрудили смо се да, у присуству ученика и наставника, уз поштовање свих прописаних мера, школску славу обележимо достојно личности коју славимо.
Кроз читаву историју, ометaни различитим невољама, могли смо, постојани и одлучни, изналазити начине да кренемо Савиним стопама и ускликнемо светитељу поносно и с љубављу. Све наше данашње активности, почевши од одласка у Цркву Светог пророка Илије до скромне, али свечане приредбе на којој се рецитовало, певало и глумило у част Светом Сави биле су управо ход Савиним стопама, устоличење светосавског духа у срцима наших ученика, мали, али вредан повратак на Савину мисао и добро дело. Јер, шта је друго прича о Светом Сави до ход ка молитви, покајању, исцељењу душе, преобликовању, смерности, кроткости, благодарности, узвишености и стварању доброг дела.
Знање стечено у школи, писци и књижевна дела као путокази, помогли су и нашим ученицима да се опробају у нимало лаком, песничком занату, да буду и они творци, да за собом оставе траг, да буду велики пред својим другарима и наставницима. Зато смо посебно поносни на ђаке који су учествовали у Савинданском литерарном конкурсу пишући на тему: „Свети Сава своме роду…“ Победници овогодишњег конкурса су:
Прво место – Анђела Басарић, пети разред
Друго место – Лука Тадић, осми разред
Треће место – Милица Тадић, пети разред
Труд, истрајност и борбени дух ученици су показали у традиционално одржаном Савинданском турниру у стоном тенису. Овог пута победили су и поносно понели заслужене медаље и пехар следећи ученици:
Прво место – Илија Чакаревић, седми разред
Друго место – Филип Богићевић, осми разред
Треће место – Радован Ћировић, осми разред
Честитамо им!
Нека нам је свима срећна школска слава и да сваку следећу прославимо још лепше и свечаније, онако како смо сви навикли, уз хорску химну, раскошну сцену и сузе радоснице родитеља поносних на своју децу.

Милица Милошевић, наставник српског језика и књижевности

0 Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*