Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Наш просветитељ Свети Сава

Наш просветитељ Свети Сава

У нашој школи, као и претходних година, одржана је приредба поводом Дана Светог Саве. Програм су извели ученици млађих и старијих разреда, чланови литерарно-рецитаторске, драмске секције, као и чланови хора. Приредба је почела „Химном Светом Савиˮ, у извођењу нашег хора.

Ученик Филип Басарић имао је прилику да се присутнима обрати песмом о Светоме Сави, са којом је учествовао на Светосавском песничком конкурсу одржаном у Основној школи „Ратко Митровићˮ у Чачку.

Затим су уследиле рецитације ученика млађих разреда који су разнежили срца присутних гостију. Рецитације су употпунили ученици старијих разреда, Милош Остојић и Стефан Луковић. Да нису само добри рецитатори, већ и одлични певачи, доказали су и  учешћем у хору. Поред химне, хор се представио и песмама о Светоме Сави „Ко удара тако позноˮ и „Ево дивне песме о Светоме Савиˮ.

У драмском делу програма, чланови драмске секције извели су представу под називом „Стари професорˮ ауторке Маријане Стефановић, професорске српског језика и књижевности. На крају програма, директорка школе Снежана Јоксимовић обратила се свим присутним гостима, а уједно је и доделила награде најуспешнијим ђацима који су учествовали у литерарно-ликовном конкурсу на тему Свети Сава. Треће место на ликовном конкурсу освојио је Филип Богићевић, ученик петог разреда, друго место Стефан Луковић, ученик седмог разреда, а победник је био Дејан Милић, ученик шестог разреда. Најлепшу песму о Светоме Сави написао је Филип Басарић, ученик осмог разреда. Посебно смо поносни на ученика Стефана Луковића, учесника Републичког такмичења у стоном тенису, одржаном у Петровцу на Млави, који је такође награђен.

По завршеном сечењу славског колача, присутни су имали прилику да присуствују већ традиционалном Савинданском турниру и додели награда за најбоље. Победник турнира је Стефан Луковић, друго место припада Илији Чакаревићу, ученику четвртог разреда, а треће Филипу Басарићу, ученику осмог разреда.

Честитамо свим награђеним ученицима!

Захваљујемо се свим учесницима и гостима програма.

На крају Вас поздрављамо предивним стиховима нашег ученика Филипа Басарића:

„Волите се и слажите

добар пример покажите,

и ширите добра дела

у томе је стварност целаˮ.

                                       Лидија Гавриловић, професор српског језика и књижевности

0 коментара

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*