Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Нобеловцу у част

Нобеловцу у част

Инспирисани документарним серијалом Бити човекИво Андрић ауторке Соње Михаилов која прати живот писца и друштвене околности у којима је живео и стварао, ученици седмог разреда Основне школе „Марко Пајић“ из Виче приказали су презентацију посвећену лику и делу нашег нобеловца.

Своје другове и наставнике подсетили су на значајан јубилеј, 10. децембар, дан када је Андрић пре 54 године одликован Нобеловом наградом за књижевност.

Живот и рад Андрићев приказан је хронолошки, од раног детињства нашег великана, па све до дубоке старости. Ученици су се потрудили да презентацију употпуне занимљивостима из живота познатог писца: живот у ратним околностима, његова забрањена љубав, питање националне припадности. Презентација садржи и видео записе, као и фотографије сачуваних докумената.

На овај начин наша школа се укључила у активности Министарства просвете, науке и технолошког развоја које имају за циљ унапређење знања ученика и наставника и њиховог активнијег укључивања у образовни процес. Ђаци су, тако, својим вршњацима и наставницима приближили Андрићев живот и стваралаштво.

На крају излагања слушаоци су учествовали у малом квизу у ком су показали своје знање o Иви Андрићу, једином српском и југословенском нобеловцу.

 

0 коментара

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*