Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Посетили смо Основну школу „Котража“ у Котражи

Посетили смо Основну школу „Котража“ у Котражи

Основна  школа „Котража“ у Котражи обележава двеста година постојања. Овај јубилеј ученици и радници школе обележили су многобројним активностима. Дана, 26. 5. 2022. године, у свечаној атмосфери, одржан је „Спортски дан“, спортске активности.

Ученици млађих разреда Основне школе „Марко Пајић“ из Виче добили су позив из Котраже да  учествују у спортским активностима и тако увеличају њихову прославу јубилеја.

Мала, одабрана екипа од седам учесника, Бојана Јеремић, Тања Ковачевић, Богдан Ћировић, Теодора Милинковић, Тамара Милинковић, Иван Јоровић и Бојан Јовановић, запутила се у Котражу. Уз добродошлицу и срдачан дочек следила је припрема за такмичарски део.

Учествовале су четири екипе из Основне школе „Горачићи“ из Горачића, Основне школе „Вук Караџић“ из Каоне, Основне школе „Марко Пајић“ из Виче, и домаћини  из Основне школе „Котража“.

Домаћини су желели да се подсетимо „старих“ игара, да се дружимо, упознамо, забавимо и мало такмичимо. Такмичарске игре су биле штафетног карактера, такмичење у ношењу дрвеног јајета у кашици, трчање са „крпењачом“ у рукама уз препреке, обилажење чуњева и скакање у џаку.

Уз такмичење, веселу грају, навијање, деца сва озарена су уживала и забављала се.

Ученици наше школе заузели су треће место. Прво место је заузела Основна школа „Горачићи“, друго место Основна  школа „Котража“, а четврто место Основна школа „Вук Караџић“ из Каоне.

Сви учесници су похваљени и добили су „Похвалнице“.

Након одмора, дружења, освежења и ручка уследио је растанак уз обећање да ћемо се радо и убудуће дружити.

У прилогу су фотографије.

     Душица Сатарић, учитељица

0 Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*