Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Прославили смо Дан школе

Прославили смо Дан школе

Дана 15.5.2023. године прославили смо Дан школе. Свечану приредбу отпочели смо премијерним извођењем Химне ОШ „Марко Пајић“ за коју је текст 2019. године написала талентована наставница француског језика Данијела Шундерић, а музички уобличио наставник Александар Петровић. Химну је певала ученица осмог разреда Катарина Ђуровић уз пратњу хора. Присутни су имали прилику да чују и најзначајније појединости из живота Марка Пајића, сина нашег села,  великошколца и првог вичког учитеља.

Срећни што баш у мају, месецу процвата, прослављамо дан наше установе, један део приредбе посветили смо пролећу, љубави и осмеху. Инспирација су нам биле речи Иве Андрића: „Земља се обнавља пролећем, природа се буди пролећем, љубав расте и дише пролећем.“ Ученици млађих разреда (Сара, Невена, Сара, Иван, Тамара и Теодора) својим рециталом оживели су нека од поетских дела са темом пролећа. Сигурни у то да је Мика Антић баш једног пролећног  дана написао песму „Прва љубав“,  уврстили смо је у свечани програм. Песму су рецитовале: Николина, Катарина, Јелена, Бојана и Ивона. Присутни су са нарочитом пажњом слушали баш ову песму! Јер она је, заправо, део свих нас!

Спремајући ову малу свечаност, сложили смо се да у свакој школи има оних који хватају кривине и нерадо прихватају школске обавезе. Ти исти у школу најрадије не би ни долазили, осим, наравно, на чувено школско. Романтика их не занима, а пролеће то је годишње доба када се побацају ранчеви и заигра фудбал, тера се лопта и збијају шале. Каква љубав! Зато смо одлучили: „Нека им буде!“ Ово је ипак Дан школе, а школу чинимо сви ми помало, па какви год да смо. Њима по вољи одабрали смо скеч из легендарне серије „Црни Груја“ а извели су га ученици шестог разреда: Немања, Анђела и Владан. Насмејали су се сви! Од оног најнеозбиљнијег до неких коме човек баш никако не може измамити осмех на лице!

Иако се чини да нас је пролеће ове године издало, оно је, ипак, било инспирација нашим ученицима који су фотографијама покушали да дочарају лепоте свог краја. Најбоље фотографије су, уз помоћ наставнице математике Иване Басарић, изложене у холу школе, а присутни су позвани да их, након приредбе погледају. За крај су ученици отпевали песму „Певам дању, певам ноћу“ и у веселом расположењу били поздрављени великим аплаузом.

Похваљујемо наше ђаке за учешће у приредби и преданост припремним активностима уз помоћ наставника Милице Милошевић и Александра Петровића.

У прилогу  погледајте фотографије које ће дочарати данашњу атмосферу!

Срећан нам свима Дан школе!

Милица Милошевић, наставник српског језика и књижевности

 

0 Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*