Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Шта нам вода значи

Шта нам вода значи

Чим је на Земљу стигла,

почела свуда да се мота,

прах и пепео на ноге дигла

и најавила – биће живота!

Овим стиховима смо започели пројекат обележавања Дана вода. Један од најважнијих услова живота је добио свој посебан дан који се сваке године обележава 22. марта.  Да би указали на важност воде и њену заштиту ученици издвојеног одељења су својим активностима обележили овај важан датум.

Први помен воде био је на часовима света око нас и природе и друштва где смо говорили о карактеристикама воде, њеној важности и начинима заштите. Тема се даље развијала током часова ликовне културе где су ученици радећи у паровима правили своје мале акваријуме. Ту су своје место међу алгама нашле разне рибице, звезде и хоботнице. Ученици су поносно изложили своје радове.

Део планираног пројекта је била израда чесме, током свог рада ученици су указали на разне начине штедње воде. Свако је имао свој задатак и убрзо су старе кутије од ципела, пластичне кесе и чаше постали део наше одељенске чесме. Каменчићи од гипса су великом брзином испунили  њене зидове.

Крај пројекта обележиле су занимљивости о води које смо читали и указивали на најбитније. Воду морамо штедети и штитити је од загађења. На тај начин ћемо свакодневно указивати не само на њену важност већ на  очување целе природе, јер сваки дан je битан и сваки дан је дан природе.

                                                                                           Учитељице:

Драгана Радичевић

Јелена Луковић

0 Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*