Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Савиндан, 27.јануар 2016. године

Где год има српско дете,                                 

Данас венац славе плете.                                      

Где се српски пише,

збори воштаница данас гори.                                                                            

Где су српске цркве, школе,                             

данас Српчад  Бога моле.

Прослављају школску славу,

царског сина Светог Саву.

И ове године наша школа је прославила свој празник, школску славу Светог Саву.  С поносом можемо рећи да су наши ученици употпунили прославу богатим програмом у чијем су креирању учествовале литерарно-рецитаторска секција, хор и школа фолклора КУД „Абрашевић“ из Чачка.

Поред рецитација, наши ученици су се опробали и у глуми, изводећи исечак из драме „Растко најмлађи син“, ауторке Зорице Симовић. Хор је показао своје умеће изводећи четири композиције посвећене нашем просветитељу. На крају програма ученице које похађају школу фолклора извеле су „Игре из Шумадије“, чиме је свечаност завршена у духу наше традиције.

У склопу свечаности одржано је финале првог Светосавског турнира у стоном тенису. Победнику, Немањи Басарићу, је уручен пехар, а утешна награда је додељена другопласираном Стефану Главоњићу. Турнир је пробудио велико интересовање ученика и одржаваће се сваке године поводом Савиндана.

Изложба књига „Стигли су нови наслови“, приказана је у холу школе. Ученици и гости прославе су могли да погледају нова издања која је наша школа добила донацијама разних издавачких кућа којима се и овим путем захваљујемо.

Хвала гостима који су присуствовали свечаности, представницима локалне самоуправе, нашим пензионерима, родитељима и осталим мештанима Виче.

kolac

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2

0 коментара

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*