Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Дан школе

Дан школе

У присуству ученика, родитеља, наставника, директора школе, бивших радника и званичника Општине Лучани у среду 15. маја свечано је прослављен Дан школе.

За овај свечани дан, наши ученици су извели пригодан програм и својим умећем увеличали прославу Дана школе. У извођењу програма учествовали су чланови хора, литерарно-рецитаторске секције, драмске секције и фолклора.  Приредба је почела химном „Боже правдеˮ, а настављена причом о лику и делу Марка Пајића, првог учитеља у Вичи. Хор се затим представио песмом „За милион годинаˮ, уз пратњу на гитари наставника музичке културе Александра Петровића.

У част 195 година од рођења Бранка Радичевића, нашег најпеванијег песника романтичара, сјајни рецитатори старијих разреда имали су прилику да рецитују неке од најлепших песама које је бирала наставник српског Лидија Гавриловић. Рецитовали су стихове песама: „Ђачки растанакˮ, „Њени јадиˮ , „Кад млидијах умрети”, ,,Моје сунце” и ,,Ноћ па ноћ“ у којима песник истиче враголасту жудњу за животом, занос, ведрину, младост, родољубље, али и пролазност живота. Чланови драмске секције забавили су нас извођењем представе „Покондирена тиква“ и доказали да је прича о Феми савремена и увек актуелна и да свако време има своје Феме. Музичка пратња представи био је хор са песмама „У тем Сомбору“ и „Рингишпил“, а потом је хор извео и композицију под називом „Године пролазе”.

Један од водитеља програма, Филип Басарић, ученик осмог разреда, имао је прилику да прочита свој састав о  ђачком растанку и подсети нас да је детињство најлепши период живота и да се ђачки дани не заборављају, као и да растанак од другова тешко пада.

Приредба је завршена фолклором у којем су учествовали ученици млађих и старијих разреда.

На данашњој свечаности директорка је уручила награду Игору Вукићевићу, ученику осмог разреда, који је ове године представљао нашу школу на Републичком такмичењу из историје и на кога смо много поносни.

Честитамо награђеном ученику!

Такође, поносни смо и што је изашао нови број часописа „Весело звонце” , за који верујемо да ће остварити велики успех, као и претходни број часописа који је међу свим основношколским и средњошколским часописима у земљи освојио треће место.

Свим учесницима и гостима најсрдачније се захваљујемо!

У духу Бранка Радичевића, поздрављамо Вас речима:

„Од колевке па до гроба, најлепше је ђачко доба”.

Лидија Гавриловић, наставник српског језика

 

0 коментара

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*