Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Дан школе: хуманост на делу

Дан школе: хуманост на делу

И ове године, традиционално, 15. маја прославили смо Дан школе. Посебно смо поносни што је програм био хуманитарног карактера, а сав прикупљен новац наменили смо за мештане Виче којима је помоћ највише потребна.

Хуманитарну представу под називом „Сан или јава“ припремили су креативни ученици и наставници, на челу са Маријаном Главоњић, наставницом српског језика и књижевности и Александром Петровићем, наставником музичке културе. Читаву ову недељу посветили смо хуманости. Сви ученици и наставници уложили су труд и знање како би направили пригодне предмете за продајну изложбу.

На спортском терну одржан је и турнир у фудбалу у ком су учествовале пријатељске школе из Горачића, Каоне, Котраже и Виче. Победничким екипама, девојчицама и дечацима из ОШ „Котража“, уручени су пехари.

Школа од почетка свог развоја промовише праве вредности, а једна од њих је и хуманост. Ученицима говоримо да воле људе, да увек буду спремни да помогну оном коме је то потребно, а да притом не жале време и да имају на уму вредност учињеног за неког ко нам се, можда, и не може одужити.

Порука ове представе и нашег позориштанцета гласи: Школа и ученици заједно са наставницима и родитељима су једно, и раде за једно: да од детета створе човека! А тај „човек постаје великан сходно степену на којем ради за добробит других људи“ (М. Ганди).

Програму су присуствовали Слађана Парезановић, руководилац Школске управе Чачак и просветни саветник, Данијела Ковачевић Микић, просветни саветник, Милош Јовичић, заменик председника општине, директори школа, родитељи, мештани Виче, предшколци, ученици из суседних школа.

Маријана Главоњић, наставница српског језика и књижевности

0 коментара

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*