Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Дан школе у знаку детета и песме

Дан школе у знаку детета и песме

У присуству ученика, наставника, родитеља, бивших радника, директора школа и званичника Општине Лучани и ове године смо  свечано обележили Дан школе.

Чини нам се да је брзо протекло време откада смо се прошле године, на овај исти датум, састали да свечаношћу  још једном дамо на значају нашој малој школи.

Мај је месец који сам по себи, својом лепотом, богатом природом, шаренилом и слављима носи добро расположење. Сличан утисак понела је и наша драга публика након данашњег програма, који смо са уживањем спремали.

У мају се љубав чује у гласу, чека се срећа, говорила је наша позната песникиња, Десанка Максимовић.  Наша свечаност и ове године имала је своју занимљиву тему. Понесени лепим пролећним данима, инпирацију смо нашли у песми и деци, појмовима која се узајамно допуњују на једноставан, али свеобухватан начин.

Данас смо били у  прилици  да уживамо  у рецитацијама такозваних певаних песника, чије стихове сви врло добро знамо. Пратња на гитари био је  наш наставник музичког, Александар Петровић, а стихове је бирала наставница српског језика, Маријана Стефановић. Посебно су нас забавили глумци, изводећи поучан и хумором обојен комад под називом Пундравци.

На данашњој свечаности уручене су и награде спортистима, учесницима Републичког такмичења у стоном тенису, а са поносом можемо рећи да је изашао и нови број нашег часописа „Весело звонце“.

Захвални смо публици која је помно пратила програм и поносни смо на све учеснике наше мале, свечане приредбе!

                                                                   Маријана Стефановић

 

0 Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*