Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Прослава Савиндана

Прослава Савиндана

Поводом школске славе Савиндана, у понедељак, 27. јануара 2020. године, у холу наше школе уприличена је пригодна приредба. Присутне родитеље, ученике, наставнике и раднике школе, представнике локалне самоуправе традиционално је поздравио школски хор извођењем „Химне Светом Сави“.

Ове године, славећи првог српског просветитеља, нисмо могли а да не поменемо његову значајну улогу у стицању наше црквене самосталности. Тим поводом, Ивана Ружичић и Стефан Луковић, ученици осмог разреда, прочитали су „Беседу о осам векова аутокефалности Српске православне цркве“.

Током програме низале су се песме хора и рецитације посвећене Светом Сави у извођењу ученика нижих и виших разреда. Ученици су показали и велики таленат за глуму одигравши скеч „Научници“. Колико су успели у томе, посведочио је спонтан смех присутних.

На крају програма, присутнима се обратила директор Снежана Јоксимовић и доделила награде победницима ликовног конкурса Анђели Главоњић и Стефану Луковићу, ученицима осмог разреда и Дејану Милићу, ученику седмог разреда.

Након сечења славског колача, уследио је  традиционални Савиндански турнир у стоном тенису. Прво место освојио је Стефан Луковић, ученик осмог разреда, друго место Илија Чакаревић, ученик петог разреда и треће место Филип Богићевић, ученик шестог разреда.

Честитамо награђеним ученицима и захваљујемо се свима који су присуствовали овој нашој свечаности.

       Марија Марковић, професор српског језика и књижевности

0 коментара

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*