Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

У сусрет Савиндану

У сусрет Савиндану

Ближи се празник посвећен првом српском просветитељу и заштитнику школства, Светом Сави. Њему у част овог дана у нашој школи се дисало и радило у духу светосавља.

Активности смо започели на часу српског језика, где смо се читајући о животу првог српског архирпископа подсетили његовог великог значаја за наш народ. Песме, приче и легенде одјекивале су учионицом.

Занесени ликом Светог Саве, своје утиске ученици су пренели на час ликовне културе. Убрзо су лик и дела просветитеља преплавили дечје радове. Истицали су ореол, као светлост добрих дела и чистоте, а поносно се уздигао и Храм Светог Саве.

Слободне активности претворили смо у радионицу, постали смо градитељи. Рециклирањем материјала, папира и картона ученици су направили макету манастира. Врло брзо су постављени темељи, а затим кров и крст на врху као најважније обележје. Вештим покретима четкица манастир је обојен, а постоље претворено у мали парк украшен дрвећем. На вратима манастира истицао се лик Светог Саве. Ученици су са великим поносом посматрали своје дело.

На овај начин смо указали да Савиндан није само школска слава већ празник целе наше културе, када славимо знање, човекољубље, слогу и мир.

Основна школа „Марко Пајић“

Издвојено одељење Доњи Дубац

Јелена Луковић

0 коментара

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*