Контакт: 032/864-001 / osmarkopajic@gmail.com

Пројекат Малих природњака

Пројекат Малих природњака

Заштита природе је један од најбитнијих чинилаца живота у 21. веку.  Човек својим понашањем свакодневно доприноси све већем загађењу природе. Наш је задатак да ширимо свест о супротном, о заштити природе. Потребно је чувати све благодети које нам она пружа. Један од начина је и рециклажа, поновно искоришћавање старих предмета од пластике, папира, стакла.

У циљу подизања еколошке свести и промовисања значаја заштите животне средине SBB фондација организује Не прљај. Немаш изговор! – ИЗАЗОВ. Ова кампања има за циљ неформално еколошко образовање ученика основних школа. Одлучили смо да се прикључимо реализацији ове кампање. Пред нашим креативним тимом, Малим природњацима је био изазов да се направи играчка од рециклажног материјала.

Куглање је спорт који не спада у традиционалне тимске спортове, а такмичарског је карактера.  Он чини децу активном и тера их на размишљање. Дошли смо на идеју да направимо одељенску играчку, Еко куглану. Рециклирали смо старе картонске кутије. Резањем, склапањем и лепљењем постављен је оквир. Сатре шаховске фигуре од дрвета искористилии смо да поставимо чуњеве. Бацањем кугле, стакленог кликера обарају се чуњеви. Кликер се одбија, силази спрат ниже и враћа се следећем играчу. Подизањем поклопца, крова куглане враћамо чуњеве у правилан положај и игра је спремна за следећег играча.

Реализацијом овог пројекта указали смо да једноставно и тимским радом можемо утицати на заштиту наше природе. Рециклажа је прави начин и доказали смо да је на креативан начин можемо спроводити. Циљ нам је да наставимо са сличним пројектима  са циљем подизања свести о заштити природе јер ако пратимо природу као вођу, никада нећемо залутати.

Основна школа „Марко Пајић“

Издвојено одељење Доњи Дубац

Јелена Луковић

 

0 коментара

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*